image

Politika privatnosti

Obavijest o privatnosti 25. svibnja 2018. godine. Internetska stranica www.tenniscorner.eu je u vlasništvu društva Tenniscorner d.o.o., Zagreb, Palmotićeva ulica br.7, OIB 53979149585 (u daljnjem tekstu Tenniscorner). Tenniscorner posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Politika privatnosti (u daljnjem tekstu Politika) uređuje postupanje s vašim podacima prilikom korištenja naših usluga. Ova izjava o politici privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.tenniscorner.eu (u nastavku Tenniscorner). Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića. Što su kolačići? Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno UREDBI (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Općoj uredbi o zaštiti podataka), Zakonu o provedbi Opće uredbe, Zakonu o elektroničkim komunikacijama, treba nam vaša privola. Vrste kolačića: Kolačići sesije i Trajni kolačići. Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj stranici.  Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada posjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.  Kolačići prve i treće strane. Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici. Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.  Neophodni i ostali kolačići. Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići. Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.  Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.  Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana. Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:  PHPSESSID. Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici. Kolačići prve strane - Ova internet stranica. Sesijski kolačić cc_cookie_accept.  Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku. Kolačići prve strane - Ova internet stranica. Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine). exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski),
Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije. Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi o na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte. Kolačići prve strane - Ova internet stranica. exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići._ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci). Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout o Kolačići prve strane - Ova internet stranica o Kolačići treće strane - Google Analytics o Trajni kolačići. CONSENT, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, _ga o Ova web stranica koristi YouTube, servis za pohranu i pregledavanje video dokumenata. Koristimo YouTube način implementacije videa za veću privatnost, u kojem YouTube neće pohranjivati podatke o posjetiteljima osim ako pokrenu reprodukciju videozapisa. Pogledajte pravila privatnosti YouTube servisa na sljedećem linku: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines. Kolačići treće strane - YouTube o Trajni kolačići Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org. Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Korištenjem ovim internetskim stranicama suglasni ste s načinom prikupljanja podataka i obrade podataka opisanim u ovoj izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO? Kako bi održali funkcionalnost internetskih stranica i omogućili usluge koje korisnici traže, Teniscorner na ovom web-mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika te podatke potrebne za:pružanje usluge i podrške, poboljšanje vašeg korisničkog iskustva, unaprjeđenje usluge i informiranje o novim uslugama koje smo razvili za vas, udovoljavanje zakonskih propisa. Dajete nam podatke upisivanjem u forme kod korištenja usluga, automatski ih prikupljamo kad koristite Tenniscorner ili dobijemo iz vanjskih izvora kad koristite uslugu vanjskog partnera na Tenniscorner (npr. potvrda o uplati i sl.). Prikupljamo podatke koje upisujete prilikom: registracije, ispunjavanja anketa, upitnika i ostalih online obrazaca, komunikacije s drugim korisnicima kroz Tenniscorner programske poruke, pružanja podrške, savjeta ili odgovora na prigovore, plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava, drugih aktivnosti na Tenniscorner. Pri tome prikupljamo podatke za kontakt kao što je e-mail adresa, datum rođenja, spol i ostale podatke koje upisujete. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE? Prikupljene podatke, kao i podatke koje saznamo kroz pružanje usluga, obrađujemo samo u svrhu: za koju su isti dani, za koju ste dali privolu, utemeljenu na pravnoj osnovi: mjerodavnim zakonskim propisom, legitimnim interesom ili Uvjetima korištenja. Ako imate primjedbu vezano uz svoja prava, možete podnijeti pritužbu nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo: pružili informacije i pomoć, omogućili i olakšali korištenje Tenniscorner usluga i Tenniscorner internetskog portala, obavijestili vas o novim uslugama i ažuriranjima usluga, pružili informacije o događajima i posebnim ponudama, pružili informacije naših partnera koje vas možda zanimaju, spriječili prijevare ili druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti, zaštitili sigurnost i integritet Tenniscorner i vaših podataka, napravili poslovne i statističke analize, prema njima razvijati nove usluge i proizvode, ispunili zakonske obaveze. Tenniscorner ne prodaje, ne iznajmljuje popis korisnika ili osobne podatke korisnika trećim stranama. SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA Predani smo zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, ili formatu u kojem se nalaze. Surađujemo s pouzdanim i stručnim partnerima koji su obavezni koristiti visoke standarde zaštite. Primjenjujemo prepoznate standarde informacijske sigurnosti: provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite, testiramo organizacijske i tehničke mjere zaštite, poduzimamo mjere koje mogu identificirati i /ili spriječiti neovlašteno prikupljanje i zloupotrebu osobnih podataka, te umanjiti potencijalnu štetu. Poduzimamo mjere kojima vam želimo osigurati cjelovitost podataka i dostupnost sustava za obradu, pri čemu u obzir uzimamo najnovija tehnološka dostignuća. Svjesni smo da ne postoji potpuno siguran sustav i da je sigurnost potrebno neprestano unapređivati. S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE? Samo s partnerima koji su u ugovornom odnosu i samo podatke neophodne za pružanje određenih usluga. Sve osobe koje imaju pristup vašim podacima i naši partneri imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite. Treće strane obrađivat će vaše podatke samo: u svrhu pružanja Tenniscorner usluga kao što su: usluge plaćanja, isporuke elektroničke ili zemaljske pošte, usluga korisničke podrške, provjere ispravnosti podataka i slično; u svrhu pružanja usluga Tenniscorner kao što su: hosting, IT usluge, računovodstvene usluge i usluge odvjetnika, revizora i drugih savjetnika. Ako su propisani zakonom u svrhu: ispunjenja mjerodavnog zakona, pod zakonskog akta ili drugog propisa, otkrivanja, sprječavanja ili rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća koje se odnose na Tenniscorner ili osobne podatke korisnika. Pružatelji usluga i treće osobe obrađivat će osobne podatke temeljem uputa Tenniscorner i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU)2016/679, , Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi). PRAVO NA BRISANJE Svoje podatke i postavke možete izmijeniti u sučelju (Izmijeni profil-radna ploča). Pretplatnici usluga Tenniscorner mogu zatražiti brisanje podataka nakon isteka uplaćene pretplate ili prije isteka ugovora pismenim zahtjevom na info@tenniscorner.eu. Korisnici Tenniscorner se brišu isključivo brisanjem računa Pretplatnika. Tvoje podatke ćemo čuvati ovisno o svrsi i sukladno mjerodavnim propisima ili legitimnim interesima koji proizlaze ili su vezani uz korištenje Tenniscorner i po isteku definiranog roka obrisati. Zapise vezane za financijske transakcije ili račune dužni smo čuvati u skladu sa zakonski definiranim rokom, ostale kategorije podataka čuvati ćemo do roka kojeg smo odredili za sprječavanje prijevara, odgovore na prigovore ili druge legitimne svrhe. PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODACIMA) Vi ste vlasnici svojih podataka i imate pravo na informaciju koje podatke čuvamo ili obrađujemo te možete poslati zahtjev za dodatne informacije. Zahtjev možemo odbiti ako ne možemo potvrditi vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ukoliko postoji neko drugo ograničenje. Svoje podatke možete vidjeti u sučelju za registrirane korisnike 'Izmjena profila'. Ako želite više informacija pošalji nam zahtjev pisanim putem na našu adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu info@tenniscorner.eu VEZE S DRUGIM STRANICAMA Na Tenniscorner možete naći poveznice koje će vas odvesti na stranice drugih davatelja usluga na koje se ne odnosi naša Politika privatnosti. Ako ste napustili Tenniscorner stranice slijedeći poveznicu, molimo vas da se upoznate s njihovim pravilima privatnosti i na koji način štite vaše osobne podatke. PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA Važno je da imate točne podatke i povremeno ih provjerite. Kako bismo vam pomogli možemo provesti i provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih podataka. Zahtjev za ispravak možemo odbiti ako ne možemo potvrditi vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka, a obavijestiti ću vas ako postoji neko drugo ograničenje za ispravak. Ispravak podataka koje koristimo za osnovnu identifikaciju (adresa elektroničke pošte) možete ostvariti slanjem pismenog zahtjeva s adrese elektroničke pošte prijavljene u vašem korisničkom računu na info@tenniscorner.eu OBAVIJEST O PROMJENAMA I KONTAKTI Povremeno možemo izmijeniti ova pravila, a promjene Politike objaviti ćemo uz ovu Politiku privatnosti na Tenniscorner stranici. Registracijom ili nastavkom korištenja Tenniscorner nakon promjene Politike potvrdili ste da ste upoznati s važećim pravilima i da pristajete na obradu podataka u navedene svrhe. Upite i primjedbe vezane uz ovu Politiku, te dodatne informacije oko vaših osobnih podataka prikupljenih na Tenniscorner možete dostaviti pisanim putem na adresu sjedišta Tenniscorner, putem elektroničke pošte na adresu info@tenniscorner.eu 

Tennis Corner © 2018